Κατηγορίες
Δηλώσεις Υποστήριξης Κανείς Μόνος 2020

Ανακοίνωση της ΠΟΘΑ για τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο πολιτισμό

Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος συμμετείχαμε σήμερα στις αυθόρμητες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Θέαμα-Ακρόαμα, έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και στην παράσταση διαμαρτυρίας των Σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας, φροντίζοντας να τηρήσουμε όλους τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, μέσω ενός ευφάνταστου ευρήματος (οι κόμποι σ’ ένα σκοινί που απλώσαμε, υποδείκνυαν την απόσταση που οφείλαμε να τηρήσουμε ο ένας απ’ τον άλλο).

Όση φαντασία, ευρηματικότητα, δημιουργικότητα και ταλέντο, όμως, κι αν χαρακτηρίζει τον χώρο μας, η πραγματικότητα, μας υπερβαίνει:

Μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και τη δήλωση ότι κρίνεται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι φεστιβάλ και συναυλίες, ο χώρος του Πολιτισμού βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πλήρες και επεξεργασμένο σχέδιο για τη στήριξη του, κατεξοχήν πληττόμενου από την υγειονομική κρίση, Σύγχρονου Πολιτισμού.

Τη στιγμή που η χώρα περνά στη δεύτερη φάση της κρίσης του κορονοϊού, το αίτημα του συνόλου των ανθρώπων του Πολιτισμού για ουσιαστική στήριξη παραμένει ανεκπλήρωτο και οι εξαγγελίες του υπουργείου δεν ικανοποιούν παρά ένα πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων σ’ αυτό το ευρύτατο πεδίο δημιουργίας και απασχόλησης. Η πολύ δύσκολη επόμενη μέρα απαιτεί λεπτομερή σχεδιασμό, στον οποίο η άποψη των εργαζομένων πρέπει να έχει τον κυρίαρχο ρόλο. Η ΠΟΘΑ έχει επεξεργαστεί ανάλογο σχέδιο. Περιμένουμε την ανταπόκριση της ηγεσίας του ΥΠΠΟ. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και η ανησυχία των ανθρώπων του κλάδου αυξάνεται καθημερινά.

Γι αυτό σκοπεύουμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέσα στην ερχομένη εβδομάδα, τηρώντας πάντα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.