Εγγραφή Μέλους

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ

Διαβάστε το Καταστατικό του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και ειδικότερα το άρθρο 4 που διευκρινίζει ποιοί μπορούν να εγγραφούν ώς μέλη και περιγράφει την διαδικασία εγγραφής.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Το δικαίωμα εγγραφής μέλους έχει ορισθεί σε 1 ευρώ ενώ η ετήσια συνδρομή στα εικοσιτέσσερα (24) ευρώ.
Τα μέλη πληρώνουν κατά την εγγραφή τους τις συνδρομές που αντιστοιχούν στον τρέχοντα μήνα μέχρι και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους (2 ευρώ ανά μήνα).

Σε περίπτωση που η εγγραφή γίνεται μετά τις 31 Αυγούστου, τα νέα μέλη πρέπει να πληρώσουν και τη συνδρομή του επόμενου έτους. Δηλαδή άλλα 24 ευρώ.

Τα μέλη πληρώνουν στον ταμεία του σωματείου (ή σε άλλο μέλος του Δ.Σ.) και παραλαμβάνουν απόδειξη πληρωμής ή καταθέτουν την συνδρομή τους στον τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου και κρατούν ως απόδειξη το αποδεικτικό κατάθεσης.
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
IBAN: GR6901102100000021000736013

Σχετικά με τις ηλεκτρονικές πληρωμές
Τα έξοδα για την κατάθεση του αντιτίμου της συνδρομής και του δικαιώματος εγγραφής στην τράπεζα τα επιβαρύνεται το μέλος του σωματείου που εγγράφεται.
Στην επιλογή έξοδα τραπέζης στο e-banking το μέλος που εγγράφεται ή πληρώνει συνδρομή τσεκάρει την επιλογή “έξοδα τραπέζης σε βάρος του ΕΝΤΟΛΕΑ”.
Αυτό δεν ισχύει μόνο σε καταβολές στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όπου είναι δωρεάν.

Σαν σχόλιο στην κατάθεση πρέπει να αναγράφεται ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος ως δικαιούχος.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Αναφέρετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ αιτιολογία κατάθεσης, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΕΓΓΡΑΦΑ για ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ

Κατεβάστε σε pdf, συμπληρώστε και στείλτε μας τα παρακάτω:

Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε τα παραπάνω έγγραφα σε word

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

  • 2 φωτογραφίες τύπου ταυτότητας (ή αρχείο φωτογραφίας αν πρόκειται να αποσταλεί ηλεκτρονικά)
  • Αντίγραφο αποδεικτικού κατάθεσης στην τράπεζα, δικαιώματος εγγραφής και ετήσιας συνδρομής.
  • Αντιγράφο ενσήμων όπου φαίνεται ο κωδικός ειδικότητας ή μαρτυρία 2 μελών του συλλόγου που να πιστοποιεί την ειδικότητά σας.

Όλα τα παραπάνω μπορουν να αποσταλούν και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση smve22@gmail.com

Για τα παλιά μέλη που θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν στο Σύλλογο σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Δ.Σ. ισχύουν τα εξής:

Α) Οι οφειλόμενες συνδρομές μέχρι το 2009 έχουν παραγραφεί.
Β) Για τις οφειλές των ετών από το 2010 μέχρι και το 2014 η συνδρομή έχει οριστεί στο 1€.
Γ) Για τις οφειλές των ετών από το 2015 μέχρι το 2019 ισχύει η τρέχουσα συνδρομή δηλαδή 24€.

Παρακαλούμε τα παλιά μέλη να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στέλνοντας μας Email στο smve22@gmail.com για μπορέσουμε να γνωρίζουμε τον αριθμό τους, να επανεξετάσουμε την απόφαση και να προχωρήσουμε σε μια καινούργια ρύθμιση.

Για διευκόλυνση μπορεί να γίνει διακανονισμός του ποσού των 125€ σε 5 δόσεις.

Το Δ.Σ. του Σ.Μ.Β.Ε.

ΣΑΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Μουσικός. Τραγουδιστής. Δύο λέξεις με διπλή σημασία. Η πρώτη αφορά στην καλλιτεχνική έκφραση, την ικανότητα, την εκπαίδευση και το ταλέντο του καθενός να αναπαράγει ή και να δημιουργεί μουσικά έργα. Η δεύτερη αφορά στο επάγγελμα, τη βιοποριστική ενασχόληση και την οικονομική αποτίμηση της τέχνης.

Με το πέρασμα των χρόνων το σύνολο των μουσικών βιώνει μια μεγάλη αντίφαση: οι ικανότητες των καλλιτεχνών βελτιώνονται (καλύτερη εκπαίδευση, περισσότερα ερεθίσματα, ευκολότερη πρόσβαση σε πολλά είδη μουσικής μέσω του διαδικτύου κ.ά.), ενώ το επάγγελμα υποτιμάται.

Είναι απόλυτη ανάγκη λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι, ενώ η καλλιτεχνική έκφραση είναι υπόθεση ατομική, η προάσπιση του επαγγέλματος είναι υπόθεση ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ. Είναι υποχρέωσή μας να γνωρίζουμε, να θεσμοθετήσουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, πράγμα το οποίο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όσο δρούμε ατομικά ως καλλιτέχνες. Ο μόνος δρόμος είναι να δράσουμε συλλογικά ως επαγγελματίες. Ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι η ένταξή μας σε ένα δραστήριο σύλλογο, καταρτισμένο στα νομικά και ασφαλιστικά ζητήματα που μας αφορούν. Ένας τέτοιος σύλλογος είναι ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.