Κατηγορίες
Δελτία Τύπου Δηλώσεις Υποστήριξης Κανείς Μόνος 2020

Ο Σ.Μ.Β.Ε. στον Λευκό Πύργο

Την Πέμπτη 7/5/2020 ο «Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος» (Σ.Μ.Β.Ε.) οργάνωσε την καλλιτεχνική του δράση – παρέμβαση, με αίσθημα ευθύνης, απέναντι στο σύνολο της δοκιμαζόμενης, από την πανδημία, κοινωνίας μας.

Η άποψή μας για την μορφή της δράσης – διεκδίκησής μας, εκφράστηκε μα και υλοποιήθηκε, με την αποκλειστική και πειθαρχημένη συμμετοχή, μελών του Σ.Μ.Β.Ε. Παράλληλα μας στήριξαν σε αυτήν εξειδικευμένα και φίλοι του Συλλόγου.

Ζητούμενό μας, αποτελεί πια η ανάγκη για μια διαφορετική αισθητική στις διεκδικήσεις μας, έξω από τα καθιερωμένα, συνηθισμένα κλισέ. Έξω από τις στερεότυπες φόρμες και δράσεις των «επαγγελματιών» του συνδικαλισμού.

Είμαστε Καλλιτέχνες! Ο Ελευθεριασμός στην τέχνη μα και η απελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, είναι η ίδια μας η ζωή. Δεν υπάρχει τίποτε που θα μπορούσε να μας κάνει να ντρεπόμαστε για αυτό. «Όπλο» μας είναι η τέχνη μας!

Ξεκαθαρίζουμε πως ΔΕΝ επιθυμούσαμε, στην παρούσα στιγμή, να κάνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε διαδήλωση. (Αν χρειαστεί θα το κάνουμε και αυτό). Νοιώθουμε πως έχουμε την δυναμική να το πράξουμε! Απλά προτιμήσαμε να προτάξουμε ως μέσο, την ΤΕΧΝΗ μας και τον πανέμορφο τρόπο Ζωής μας!

Δείτε το video:

Για το βίντεο «Σιωπή των Τεχνών» εργάστηκαν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ:
Βασίλης Κατσίκης (Σκηνοθεσία)
Αθηνά Μπατσίλα (Σκηνογραφική επιμέλεια)
Πάνος Παπαγιάννης (Διεύθυνση φωτογραφίας – Μοντάζ)

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση: