Κατηγορίες
Κανείς Μόνος 2020

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος: Για τις “συναυλίες αλληλεγγύης”

Το τελευταίο διάστημα σαν Σωματείο δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα να ακουστούν τα αιτήματά μας για την επιβίωση του συνόλου των συναδέλφων καλλιτεχνών που πλήττονται από τα μέτρα για την πανδημία. Πολλοί από εμάς δικαιολογημένα νιώθουμε ότι η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τους καλλιτέχνες και την επιβίωσή τους.

Όμως συγχρόνως με την Κυβερνητική αδιαφορία για να ακούσει τα αιτήματά μας, βλέπουμε από την πρώτη ημέρα η Κυβέρνηση να απευθύνεται στους καλλιτέχνες για τις ανάγκες της προπαγάνδας της. Είτε με την καμπάνια «μένουμε σπίτι-μένουμε ενωμένοι», είτε με διάφορες προσπάθειες Κρατικά και Δημοτικά Μουσικά Σύνολα να ενταχθούν σε μια προπαγάνδα που δείχνει την Κυβέρνηση να αγωνιά για την κατάσταση των εργαζομένων που βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους, είτε για τους «ήρωες» στα νοσοκομεία και τους άλλους χώρους δουλειάς που δίνουν μάχη αυτές τις ημέρες.

Η Κυβέρνηση αν αγωνιούσε για όλους αυτούς δε χρειαζόταν να οργανώσει συναυλίες προς τιμήν τους, αλλά έπρεπε να είχε στείλει επαρκή υλικά ατομικής προστασίας στα νοσοκομεία, να έχει προσλάβει το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας να έχει ανοίξει τις κλινικές που έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια, να έχει αυξήσει τις ΜΕΘ των Δημόσιων νοσοκομείων και να έχει επιτάξει τα Ιδιωτικά νοσοκομεία για όσο διαρκεί η επιδημία.

Αυτές οι ελλείψεις και οι πολιτικές που τόσα χρόνια τις δημιουργούν, δεν καλύπτονται με συναυλίες στις αυλές των νοσοκομείων με την παρουσία των Υπουργών που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτές. Ούτε καλύπτονται με διαδικτυακές συναυλίες που οργανώνουν Δήμοι και περιφέρειες που καλούν τον κόσμο να ενισχύσει οικονομικά τα Δημόσια νοσοκομεία.

Το επόμενο διάστημα η κατάσταση για όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας και ειδικότερα για εμάς τους εργαζόμενους καλλιτέχνες θα είναι πολύ δύσκολη. Στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να πληρώσουμε για άλλη μια φορά την κρίση οι εργαζόμενοι για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, θα ζητηθεί και η βοήθεια των καλλιτεχνών. Γνωρίζουμε ότι πολλοί συνάδελφοι θα βρεθούν μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις, ιδιαίτερα όταν θα τους πιέζουν και οι ανάγκες της επιβίωσης. Σ’ αυτές τις δύσκολες αποφάσεις, ας σκεφτούν ότι η μεγάλη Τέχνη ήταν πάντα με τις ανάγκες και τις αγωνίες των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών.

Οργανώνουμε και ενισχύουμε την προπαγάνδα των δικών μας αιτημάτων, του δίκιου των πολλών που δε βρίσκει χώρο στα κρατικά κανάλια και τα μέσα ενημέρωσης των μεγάλων επιχειρηματιών. Εκφράζουμε τη δική μας αλληλεγγύη σαν εργαζόμενοι σε εργαζόμενους.

Συνεχίζουμε όλοι ενωμένοι τον αγώνα μας για την εξασφάλιση της επιβίωσης όλων των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Βασίλης Παρασκευόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Σταυρόπουλος