Κατηγορίες
Ανακοινώσεις Κανείς Μόνος 2020

Unlocked Sessions by Performants, Κάλεσμα Συμμετοχής

Μουσικές που σπάνε τις κλειδαριές

OPEN CALL

Από 6 έως 20 Φεβρουαρίου
Διανύοντας ήδη αρκετούς μήνες χωρίς ζωντανή μουσική, συναυλιακοί χώροι, μουσικοί, τεχνικοί και ακροατές παραμένουν κλειδωμένοι στα σπίτια τους ανυπομονώντας να συναντηθούν ξανά. Κανείς δεν ξέρει ποιος έχει τα κλειδιά και πότε θα τα επιστρέψει.

Το PerformAnts με τις ελάχιστες γνώσεις διαρρήκτη που διαθέτει, παρέα με τους συνεργάτες του, αναλαμβάνει να ανοίξει τις πόρτες και όλα τα υπόλοιπα θα συμβούν φυσικά, σε μια πρωτοβουλία ενίσχυσης του πολιτισμού.

Κάλεσμα από την ομάδα διοργάνωσης

Το PerformAnts καλεί όλους τους μουσικούς να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα UNLOCKED sessions, ένα διήμερο γεμάτο μουσική το οποίο θα φιλοξενηθεί στον πολυχώρο WE (Θεσσαλονίκη) και στο Gagarin (Aθήνα). Τα συγκροτήματα που θα επιλεγούν θα βιντεοσκοπηθούν ζωντανά επί σκηνής και οι συναυλίες τους θα προβληθούν από το eStage.gr

Ο κόσμος θα έχει τη χαρά να απολαύσει τη μουσική των συγκροτημάτων τόσο μέσω της διαδικτυακής προβολής όσο και μέσω των playlists που θα επιμεληθεί και θα ανεβάσει στην πλατφόρμα του το Κασετόφωνο.

Σκοπός

Στόχος των UNLOCKED Sessions είναι η ενίσχυση του μουσικού κλάδου ο οποίος έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα από την πανδημία. Όσα έσοδα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος ο οποίος έμπρακτα αγωνίζεται για τη θεσμική στήριξη των μουσικών όλης της χώρας. Για αυτό το λόγο η ομάδα διοργάνωσης ζητάει από τα συγκροτήματα να συμμετέχουν στην ενίσχυση του συλλόγου τους αφιλοκερδώς.

Τρόπος συμμετοχής

Προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή στα UNLOCKED sessions αρκεί να μεταβείτε στο www.performants.net, να ανεβάσετε το υλικό του συγκροτήματός σας (αν δεν υπάρχει ήδη) και να ακολουθήσετε τις οδηγίες υποβολής της αίτησης που θα βρείτε στη σελίδα.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στην ομάδα PerformAnts μέσω της ιστοσελίδας της ή των κοινωνικών δικτύων.

Βιντεοσκόπηση

Η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση και η επεξεργασία του οπτικοακουστικού υλικού θα πραγματοποιηθεί από ομάδα επαγγελματιών. Το υλικό που θα προκύψει θα παραδοθεί στα συγκροτήματα μετά την προβολή, για μελλοντική τους χρήση.

Σημαντικές ημερομηνίες

To κάλεσμα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 20/2. Τα συγκροτήματα που θα επιλεγούν θα βιντεοσκοπηθούν στις 26/2 στον εκάστοτε χώρο και οι συναυλίες θα προβληθούν στις 12 και 13 Μαρτίου.

Πώς θα παρακολουθήσετε το live

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας στην τρέχουσα συγκυρία και δίνοντας προτεραιότητα στη συμμετοχή του κοινού στην πολιτιστική εμπειρία, η προβολή των συναυλιών θα πραγματοποιηθεί χωρίς εισιτήριο.

Η ομάδα διοργάνωσης ζητάει από το κοινό να στηρίξει την αξιοπρέπεια των μουσικών, των τεχνικών, των συναυλιακών χώρων και όλων όσων εργάζονται μπροστά ή πίσω από τον πολιτισμό, μέσω των εθελοντικών δωρεών της πλατφόρμας estage, την ημέρα της προβολής.