Κατηγορίες
Ανακοινώσεις Κανείς Μόνος 2020 Κοινωνικό Ιατρείο - Κοινωνικό Φαρμακείο

Δελτίο Τύπου Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Προγραμματισμός διαδικτυακής συναυλίας σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος – Αίτημα προς τον ΕΟΔΥ για παραχώρηση 100 δωρεάν rapid test

Είναι δεδομένο ότι στις πλέον πληττόμενες ομάδες την περίοδο της πανδημίας COVID19 είναι ο καλλιτεχνικός χώρος. 
 
Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος με πολλαπλές δράσεις που στηρίζονται στην αλληλεγγύη προσπαθεί από την αρχή της πανδημίας να παρέχει τα αναγκαία για την επιβίωση των μουσικών εκείνων και των οικογενειών τους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη  κάτω από το βάρος των συνθηκών της πανδημίας και του μακροχρόνιου lockdown.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης (ΚΙΑ) στέκεται αλληλέγγυα  με ό,τι μέσα και δυνάμεις διαθέτει διαχρονικά σε κάθε ευάλωτη ομάδα πληθυσμού και πληττόμενο άνθρωπο.

Ειδικά, στο πλαίσιο της αμοιβαίας αλληλεγγύης συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος μια μεγάλη διαδικτυακή συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με τη υποστήριξη του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η συναυλία αυτή, που θα μεταδοθεί αργότερα και από την ΕΡΤ, σκοπό έχει αφενός την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας των μουσικών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και αφετέρου την οικονομική στήριξη και ενδυνάμωση τους.
 
Επειδή, σε αυτή τη συναυλία θα λάβουν μέρος περίπου 100 μουσικοί απαιτείται για την πραγματοποίηση της, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα προστασίας της δημόσιας υγείας, η διενέργεια ισάριθμων Rapid test αντιγόνου SARS-CoV-2 για όλους τους συμμετέχοντες.

Το ΚΙΑ Θεσσαλονίκης έστειλε στις 29/1/21 αίτημα στο ΕΟΔΥ για παραχώρηση 100 Kit Rapid Test Αντιγόνου SARS-CoV-2, θεωρώντας αυτονόητη την άμεση ανταπόκριση του. Η διενέργεια των test θα γίνει την προηγούμενη ή την ίδια ημέρα και πριν την είσοδο των συμμετεχόντων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από έμπειρο προσωπικό που ήδη πραγματοποίησε πολλαπλά τεστ ως προσωπικό είτε των δημόσιων δομών υγείας, είτε δομών του ΕΟΔΥ είτε εγκεκριμένων ιδιωτικών δομών, – που είναι αλληλέγγυοι του ΚΙΑ – και για τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και για όλες τις δράσεις του ΚΙΑ, χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή, όπως επιβάλλει η αλληλεγγύη.

Συνεχίζουμε με όπλο την αλληλεγγύη!
Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972444409