Κατηγορίες
Επιστολές του Συλλόγου μας Κανείς Μόνος 2020

Κ. Μάλαμα: Κυβερνητικός Εμπαιγμός για τα Μέτρα Στήριξης των Μουσικών

Αναφορά προς το σύνολο των συναρμοδίων Υπουργείων, μετά από σχετική επιστολή του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας, κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση τα προβλήματα των ανθρώπων της μουσικής, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακού lockdown εδώ και 9 μήνες. Όπως υπογραμμίζεται στην αναφορά, η συντρι​πτική πλειοψηφία των μουσικών εξαιρέθηκε από τα πενιχρά κυβερνητικά μέτρα στήριξης για γραφειοκρατικούς λόγους. Ταυτόχρονα, η απαγόρευση λειτουργίας του συνόλου της διασκέδασης και της εστίασης για αδιευκρίνιστο χρόνο έχει ως αποτέλεσμα οι μουσικοί της Βόρειας Ελλάδας να βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος της επιβίωσης. Μετά από αυτές τις εξελίξεις και την απουσία πραγματικών επιδοματικών πολιτικών για τους ανθρώπους της μουσικής, αναμένεται να διευρυνθεί το τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, για χιλιάδες ανθρώπους της τέχνης και εργαζόμενους στο χώρο της μουσικής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς
– Πολιτισμού κι Αθλητισμού
– Οικονομικών
– Οικονομίας κι Ανάπτυξης

Θέμα: Κυβερνητικός εμπαιγμός για τα μέτρα στήριξης των μουσικών.

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα καταθέτει ως αναφορά την από 3.11.2020 επιστολή του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος σε σχέση με τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου, τα νομικά και διοικητικά κενά και τις παραλήψεις που έχουν οδηγήσει το σύνολο των μουσικών σε εξαιρετικά δεινή θέση. Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών εξαιρέθηκε από τα πενιχρά κυβερνητικά μέτρα στήριξης για γραφειοκρατικούς λόγους. Ταυτόχρονα, η απαγόρευση λειτουργίας του συνόλου της διασκέδασης και της εστίασης για αδιευκρίνιστο χρόνο έχει ως αποτέλεσμα οι μουσικοί της Βόρειας Ελλάδας να βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος της επιβίωσης.

Επισυνάπτεται η επιστολή: Βασικός επιγραμματικός οδηγός για τα προβλήματα του κλάδου των μουσικών

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας σχετικά με τα αναφερόμενα στο συνημμένο στην κατεύθυνση της πραγματικής και χωρίς αστερίσκους στήριξη των μουσικών που πλήττονται από τις υγειονομικές απαγορεύσεις.

Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2020

Η αναφέρουσα βουλευτής
Κυριακή Μάλαμα