Κατηγορίες
Δελτία Τύπου Δηλώσεις Υποστήριξης Κανείς Μόνος 2020

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ.: Δελτίο Τύπου για τα μέτρα στήριξης εργαζομένων με την νέα ΚΥΑ

Αθήνα, 23/4/2020

Η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 22/4, είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης.

Δεν λύνει κανένα πρόβλημα και δεν στηρίζει τους πληττόμενους εργαζόμενους τεχνικούς του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης.

Το έκτακτο επίδομα θα μπορούν να το πάρουν μόνο όσοι:

  • Έχουν λάβει το εποχικό επίδομα για την περίοδο Σεπτεμβρίου2019 – Νοεμβρίου 2019.
  • Εξαιρούνται όσοι είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν επίδομα τακτικής ανεργίας εντός του διαστήματος από 1/1/2020 μέχρι και 30/4/2020.

Οι προϋποθέσεις εξαιρούν την πλειονότητα των εργαζομένων στον χώρο μας, καθώς κριτήρια του εποχικού επιδόματος με ένσημα από το 2018 έρχονται να «φορεθούν» στην κρίση του COVID-19 το 2020!!!!!!!!

Επίσης, όσοι ήταν σε επιδοτούμενη ανεργία από τον 9ο έως τον 12ο μήνα του 2019 δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο εποχικό επίδομα και άρα κι αυτοί οι εργαζόμενοι μένουν εκτός του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ.

Δεν είναι δυνατόν σε μια πανδημία να μπαίνουν κριτήρια από άλλες χρονικές περιόδους και να τα βαφτίζει η Κυβέρνηση μέτρα στήριξης των εργαζομένων !!!

Η αντιπρόταση της Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. –Ο.Τ. σε αυτή την απαράδεκτη και με πολλές εξαιρέσεις ΚΥΑ είναι να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα οι Τεχνικοί Κινηματογράφου και Τηλεόρασης με βάση το μητρώο του εποχικού επιδόματος του ΟΑΕΔ από το 2010 έως σήμερα και ασχέτως χρονιάς επιδότησης του εργαζόμενου.

Πάγιο αίτημα των εργαζομένων του χώρου είναι η Κυβέρνηση να νομοθετήσει 6μηνη και για όσο καιρό καταστεί αναγκαίο, επιδοτούμενη ανεργία για όλους τους επαγγελματίες εργαζόμενους του χώρου καθ’ ότι οι επιπτώσεις από τον COVID-19 στον οπτικοακουστικό χώρο θα είναι μακροχρόνιες και το έκτακτο βοήθημα των 800 ευρώ δεν λύνει το πρόβλημα που δημιουργείται.

Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. – Ο.Τ.
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ & ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ – ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ