Κατηγορίες
Ανακοινώσεις Επιστολές

Όχι στην καταστολή

Θεσσαλονίκη 09/03/2021
Αριθμός πρωτοκόλλου: 2393

Η αστυνομοκρατία, οι συνεχείς στρατιωτικού τύπου έφοδοι των δυνάμεων καταστολής στα πανεπιστήμια, ο διάχυτος “τσαμπουκάς” σε βάρος του πολίτη, η αισθητική “κατρακύλα” των γεγονότων της Νέας Σμύρνης, όπως και το καθημερινό πια ξύλο στους δρόμους της Αθήνας μα και της Θεσσαλονίκης, μας επιβάλλουν ως εργασιακό πρωτοβάθμιο σωματείο, να πάρουμε θέση και να σταθούμε απέναντι.

Σαν λειτουργοί της Τέχνης και του Πολιτισμού, δεν μπορούμε παρά να καταγγείλουμε έντονα το όργιο της καταστολής των ημερών μας.

Το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα το οποίο βιώνουμε όλοι μέσα και έξω από τα σπίτια μας, επιβαρύνεται με πολιτικές αυταρχισμού και “βούρδουλα”.

Εμείς, η Τέχνη μας αλλά και ο Πολιτισμός συνολικότερα, εκτοπίζεται στο “πυρ το εξώτερον”. Δημοκρατικές ελευθερίες καθώς και ανθρώπινα δικαιώματα, “πάνε περίπατο” με πρόσχημα την ατομική μας ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στεκόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των φοιτητών. Ο αγώνας τους αφορά σύμπασα την κοινωνία και το κοινό καλό.

Η Δημοκρατία απειλείται. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Ο Πρόεδρος
Πέτρος Καράλης

Η Γ. Γραμματέας
Μαίρη Δούτση

Τα μέλη του Δ.Σ.
Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Θόδωρος Χριστόπουλος, Χριστίνα Κωστάκη, Κοσμάς Σαρηγιαννίδης, Θανάσης Μηλιώκας, Δημήτρης Σφίγγος