Κατηγορίες
Αταξινόμητα

Ένα Τραγούδι για τη Θεσσαλία

Κανείς δεν μπορεί να φέρει πίσω τους συμπολίτες μας που χάθηκαν τόσο άδικα, τόσο άδοξα, μέσα στην ανείπωτη καταστροφή που βρήκε τον τόπο μας.

Εμείς γέφυρες δεν μπορούμε να χτίσουμε ή τους κατεστραμμένους δρόμους να αποκαταστήσουμε. Τα γερμένα κτήρια και τις πλατείες να επαναφέρουμε. Τα σπασμένα αποχετευτικά δίκτυα, τα ανεπαρκή η και ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα.

Μπορούμε όμως να υψώσουμε τις γέφυρες της αλληλεγγύης. Να χαράξουμε τους μεγάλους δρόμους της κοινωνικής ενσυναίσθησης. Με την Τέχνη μας να στηρίξουμε τους βάναυσα πληγέντες να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή.

Ο κόσμος που μας αγαπά και μας στηρίζει, είναι σίγουρο πως με το εισιτήριο της αξιοπρέπειας το οποίο θα καταβάλλει κατά χιλιάδες, θα δώσει την δυνατότητα να αποκατασταθεί ίσως ένα σχολείο. Ένα αγροτικό ιατρείο η κάποια άλλη δημόσια δομή.

Αυτή θα είναι και η απάντησή μας στην εικονική πραγματικότητα την οποία με φιλότιμες προσπάθειες επιχειρεί να επιβάλλει το ανύπαρκτο επιτελικό κράτος.

Είμαστε εργασιακό σωματείο και αυτό δεν το ξεχνάμε ΠΟΤΕ.

Καλούμε όλον τον κόσμο της Εργασίας, της Τέχνης και του Πολιτισμού. Του Αθλητισμού. Τους φοιτητικούς συλλόγους και τις πολιτικές οργανώσεις. Κάθε υγιή ακηδεμόνευτη συλλογικότητα σε άμεση δράση. Καλούμε πρόσωπα να υπερνικήσουν την καχυποψία, την απογοήτευση και να δραπετεύσουν από την δίνη της ιδιώτευσης.

Οι άνθρωποί μας, οι κλιματικοί πρόσφυγες της Θεσσαλίας μας χρειάζονται ΤΩΡΑ. Ας μοιραστούμε την χαρά να σταθούμε δίπλα τους.

Ο ΣΜΒΕ προτείνει άμεσα την δημιουργία πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου, με φυσική και διαδικτυακή συμμετοχή.

Στη συνέχεια τη διοργάνωση συναυλιών στήριξης, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση αλλά και την ανθρώπινη – ψυχολογική στήριξη των πληγέντων.

Τα κατά τόπους εργασιακά σωματεία των μουσικών – καλλιτεχνών μπορούν και πρέπει να βγουν μπροστά και να αναλάβουν συνεργατικά την διοργάνωσή τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.