Κατηγορίες
Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης χωρίς στέγη

Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2023
Αριθμός Πρωτοκόλλου 3039

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης χωρίς στέγη…

Μετά από τις καταρρακτώδεις βροχές των προηγούμενων εβδομάδων προκλήθηκαν απίστευτες καταστροφές στην ενοικιαζόμενη αίθουσα προβών «Παλλάς» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στην παλιά παραλία, όταν έσπασαν οι σωληνώσεις του κτιρίου. «Τμήμα της οροφής κατέρρευσε, η αίθουσα καταστράφηκε ολοσχερώς. Με δυσκολία σώσαμε την τελευταία στιγμή τα μουσικά όργανα της ορχήστρας και τα μεταφέραμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου φυλάσσονται», όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΚΟΘ, Σίμος Παπάνας. «Στην αίθουσα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε και το πρόβλημα πλέον για την ΚΟΘ είναι τεράστιο, διπλό, άμεσο και μελλοντικό. Πού θα πάμε τον Αύγουστο για να σώσουμε τον προγραμματισμό μας και ποια θα είναι η μόνιμη στέγη μας;»,Ως Σ.Μ.Β.Ε. θεωρούμε απαράδεκτο η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, μία από τις σημαντικότερες Ορχήστρες της χώρας, με διεθνή αναγνώριση, με κορυφαίους μουσικούς να περιφέρεται σε ακατάλληλες και χωρίς προδιαγραφές αίθουσες χωρίς να έχει μόνιμη στέγη.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπάνας και ως Δ.Σ. του Σ.Μ.Β.Ε. συμφωνούμε απόλυτα, «Για να λυθεί πλέον το ζήτημα της ΚΟΘ πρέπει να γίνει αντιληπτό στη συνείδηση πολιτών και Αρχών ότι πρόκειται για ένα μείζον θέμα. Κάθε συμφωνική ορχήστρα μιας πόλης που σέβεται τον εαυτό της έχει την έδρα της σε μνημειακά κτίρια που βρίσκονται στα ιστορικά της κέντρα».

Συμπαραστεκόμαστε στην Κ.Ο.Θ. και θέτουμε τις δυνάμεις του Σ.Μ.Β.Ε. στη διάθεση της διοίκησής της, ώστε να βοηθήσουμε να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα και να λυθεί άμεσα.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Ζερβουδάκης

Η Γ. Γραμματέας
Μαίρη Δούτση

Τα μέλη του Δ.Σ.
Γιώργος Καζαντζής, Βασίλης Πρατσινάκης, Μαρία Φραγκούλη, Δημήτρης Μυστακίδης, Δημήτρης Σφίγγος, Παναγιώτης Κουτσούρας, Ηλέκτρα Καράλη.