Κατηγορίες
Ανακοινώσεις Αρχαιρεσίες

Κάλεσμα εκλογών συλλόγου – Φεβρουάριος 2019

Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 από τις 14.00 μέχρι τις 20.00 θα διεξαχθούν οι εκλογές του ΣΜΒΕ για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, εξελεγκτικής επιτροπής και εκπροσώπων στο ΕΚΘ.

Την τελευταία διετία παρά την μικρή ενεργή συμμετοχή των μελών του συλλόγου μας, κατορθώσαμε να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς (Δήμους και Περιφερειακή διοίκηση) και είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας ώστε να ανοίξουν οι δημόσιοι χώροι για συναυλίες και να έχουμε λόγο στα κέντρα αποφάσεων για τις μουσικές εκδηλώσεις.

Στα εργασιακά οι παρεμβάσεις και οι επιστολές είναι συνεχείς προς τους αρμόδιους φορείς και έχει αποσταλεί ήδη εμπεριστατωμένο υπόμνημα με νομική στήριξη για την ένταξη του κλάδου μας στο εργόσημο και περιπτώσεις αυτασφάλισης, κάτι που θα λύσει πολλά χρόνια προβλήματα στην ασφάλιση και θα απλοποιήσει τον τρόπο αμοιβής μας ιδιαίτερα σε συναυλίες και εκδηλώσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι με μεθοδικότητα, επιμονή και ουσιαστικές κινήσεις ο Σύλλογος μας κατόρθωσε να αλλάξει τον νόμο «περί επαιτείας» που ίσχυε από την δεκαετία του ’30 και στην πράξη απαγόρευε στους μουσικούς να παίζουν στον δρόμο!

Για να έχουμε δύναμη απέναντι στους κρατικούς φορείς και να μπορούμε να διεκδικούμε, χρειαζόμαστε στήριξη από τα μέλη, που δεν είναι άλλη από την συμμετοχή στις εκλογές. Όσο περισσότεροι είναι οι ψηφίσαντες τόσο ισχυρότερος είναι ο Σύλλογος και η διοίκηση!

Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύτιμη και απαραίτητη!