Κατηγορίες
Κανείς Μόνος 2020

Με αφορμή την ανακοίνωση του Π.Μ.Σ. για την κινητοποίηση της 21ης Σεπτεμβρίου

Με αφορμή την ανακοίνωση του Π.Μ.Σ.

https://www.facebook.com/pmu.gr/posts/2870079799764636

Ο ΣΜΒΕ στηρίζει την κινητοποίηση των συναδέλφων της 21ης Σεπτεμβρίου στα Προπύλαια.

Αυτή την ύστατη στιγμή, κατά την οποία ο κλάδος μας εισέρχεται πια στο μελανό τοπίο της ανθρωπιστικής κρίσης, η ενότητα στην διεκδίκηση, αποτελεί για τον ΣΜΒΕ το πιο σημαντικό και φλέγον ζήτημα. Λογικές αυθαίρετης απόδοσης ανύπαρκτων ευθυνών, σε καμία περίπτωση δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Ο ευθύς χαρακτηρισμός της ΠΟΘΑ, ως εργοδοτικού άρα ενδοτικού μηχανισμού, είναι μια απαράδεκτη ενέργεια, διασπαστική και άδικη, απέναντι σε όλους όσους αγωνίζονται για το κοινό καλό από την αρχή της πανδημίας.

Η ενότητα, είναι το ποθούμενο για όλον τον δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας μας.

Η συνεχής προσπάθεια ηγεμονισμού από φαντασιακές πρωτοπορίες, οι οποίες φλέγονται να «κεφαλαιοποιήσουν» για τον εαυτό τους, την συμμετοχή μας, την αγωνιστική μας διάθεση και τέλος τον ίδιο μας τον αγώνα, αποτελεί μεγάλο λάθος. Τα σωματεία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εφαλτήρια για κομματικές σκοπιμότητες. Γι’ αυτό θεωρούμε την καταγγελία σε βάρος της ΠΟΘΑ, (κατ’ επέκταση σε βάρος όλων των σωματείων), απαράδεκτη για την ενότητα του κλάδου μας.

Καλούμε τον ΠΜΣ να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο κομμάτι της ανακοίνωσης του. Οι προσπάθειες των προηγούμενων μηνών, οι προσπάθειες όλων μας, να πείσουμε για το αυτονόητο μια ανάλγητη κυβέρνηση, η οποία έχει στοχοποιήσει τον κλάδο μας, έφερε βήμα προς βήμα μικρές κατακτήσεις, από τις οποίες όμως ωφελήθηκαν χιλιάδες συνάδελφοί μας. Είμαστε από τους πρώτους και συνεχίζουμε στην ίδια λογική της άμεσης Δημοκρατίας, στις αποφάσεις και τις δράσεις.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα για την διατήρηση και εμβάθυνση της ενότητας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Προκειμένου να συνεχίσει να μένει ζωντανή η ελπίδα, πως η φυσική μας παρουσία μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Η διεκδίκησή μας, είναι και οφείλουμε να παραμείνει ακηδεμόνευτη, μακριά από παλαιοκομματικές λογικές και εξαρτήσεις.

Συνεχίζουμε…

Ο Πρόεδρος:
Πέτρος Καράλης

Η Γ. Γραμματέας:
Μαίρη Δούτση

Τα μέλη του Δ.Σ.: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Θόδωρος Χριστόπουλος, Χριστίνα Κωστάκη, Κοσμάς Σαρηγιαννίδης, Νικόλαος Γρηγοριάδης, Δημήτρης Σφίγγος