Κατηγορίες
Ανακοινώσεις

Δ. Θεσσαλονίκης: Εγγραφή στον Κατάλογο Καλλιτεχνών και Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού

Στο πλαίσιο της έναρξης της δράσης «Διάλογος για τον Πολιτισμό» η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού καλεί μεμονωμένους καλλιτέχνες, επαγγελματικές δημιουργικές ομάδες και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς της Θεσσαλονίκης να εγγραφούν στον Κατάλογο Καλλιτεχνών και Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με την ενέργεια αυτή θα ανανεωθεί ο Κατάλογος των Καλλιτεχνών της πόλης, τον οποίο διατηρεί η Διεύθυνση, και θα δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που θα περιλαμβάνει τους δημιουργούς και τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, βοηθώντας τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού στον σχεδιασμό νέων δράσεων και εκδηλώσεων και στην αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης.

Επιπλέον ο νέος Κατάλογος Καλλιτεχνών και Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης:

  • θα διευκολύνει τους καλλιτέχνες στην πληρέστερη και άμεση ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν κατάθεση καλλιτεχνικών προτάσεων
  • θα ενισχύσει την ανάπτυξη συνεργασιών του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης
  • θα βοηθήσει στη δικτύωση και στη διασύνδεση μεταξύ των ανθρώπων της Τέχνης που ζουν και δημιουργούν στη Θεσσαλονίκη
  • θα ενισχύσει την προβολή και προώθηση όλων των καλλιτεχνών σε φεστιβάλ και δράσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού

Η εγγραφή στον κατάλογο θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα τηρηθούν όλοι οι ισχύοντες κανονισμοί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από σήμερα (10.02.2021) και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.

Για την εγγραφή στον Κατάλογο Καλλιτεχνών και Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης πατήστε εδώ: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/art/

«Για πρώτη φορά στον Δήμο Θεσσαλονίκης δημιουργείται μια ενιαία βάση που θα περιλαμβάνει τους καλλιτέχνες και δημιουργούς της πόλης αλλά και τους ιδιωτικούς φορείς του πολιτισμού. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις πραγματικές μας δυνάμεις στον χώρο του πολιτισμού, ώστε να σχεδιάσουμε τη νέα μας πολιτιστική πολιτική. Επομένως η βάση αυτή θα αποτελέσει ένα πολύτιμο στρατηγικό εργαλείο για τη Διεύθυνση αλλά κι ένα αποτελεσματικό εργαλείο ενημέρωσης των καλλιτεχνών μας. Η δημιουργία του καταλόγου αυτού ήταν μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα που σήμερα υλοποιείται. Είμαι βέβαιη ότι ο δημιουργικός κόσμος της πόλης θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Πηγή: thesstoday.gr