Κατηγορίες
Δηλώσεις Υποστήριξης Κανείς Μόνος 2020

Π.Ο.Θ.Α.: Δελτίο Τύπου

Σήμερα 14/04 στις 12:00 το μεσημέρι ολιγομελής αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας και των Σωματείων – μελών της ζήτησαν συνάντηση, παρέδωσαν και τοιχοκόλλησαν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μαζί με τις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από τα Σωματεία στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εργασίας και Υπουργείο Πολιτισμού, για την ένταξη των καλλιτεχνών, μουσικών, ηθοποιών, τραγουδιστών, χορευτών, τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης, τεχνικών ζωντανού θεάματος και ακροάματος, στα μέτρα στήριξης λόγω του Κορονοϊού.

Τα αιτήματα που καταθέσαμε είναι:
1) Καθολική εφαρμογή του επιδόματος σε όλους τους ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, τραγουδιστές, τεχνικούς κινηματογράφου και τηλεόρασης, τεχνικούς ζωντανού θεάματος και ακροάματος και τους εργαζόμενους στο θέαμα – ακρόαμα ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις, έως το τέλος Απρίλη και ανανέωσή του για όλη τη διάρκεια της κρίσης. Να συμπεριληφθούν και οι καθηγητές καλλιτεχνικών σχολών καθώς και οι μουσικοί που έχουν εργαστεί με εργόσημο. Επίσης να συμπεριληφθούν όσοι αποδεδειγμένα είναι πλανόδιοι μουσικοί ή μουσικοί του δρόμου.
Για τις περιπτώσεις των συναδέλφων που εργάζονται σαν ωρομίσθιοι με λίγες ώρες σε οργανισμούς γενικής κυβέρνησης όπως το Μέγαρο Μουσικής και σε δομές Σχολών (δραματικές, χορού κτλ) και Δημοτικών Ωδείων, να ενταχθούν στο επίδομα και στα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις από παράλληλη απασχόληση.
2) Παροχή επιδόματος ανεργίας στο σύνολο των ανέργων, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
3) Το εποχικό επίδομα που δίνεται κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, να δοθεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
4) Πλήρης ασφαλιστική ικανότητα και ένταξη στην έκπτωση ενοικίου για όλο τον κλάδο του θεάματος – ακροάματος που εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
5) Προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και εξώσεις και μη διακοπή των παροχών ύδρευσης, ηλεκτρικού και τηλεφώνου.
6) Απόδοση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στους συντελεστές κάθε διαδικτυακής ή τηλεοπτικής προβολής θεατρικών, κινηματογραφικών έργων, σειρών κ.λπ.
Οι άνθρωποι του πολιτισμού, της τέχνης, του θεάτρου, του κινηματογράφου-τηλεόρασης, της μουσικής, του χορού, είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι με ενοίκια, εισφορές, υποχρεώσεις. 
Απαιτούμε να υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση ότι κανένας κλάδος που πλήττεται δεν θα μείνει εκτός των μέτρων προστασίας.
Δεν διεκδικούμε κάτι ξεχωριστό. Ζητάμε ισότιμη μεταχείριση
Ζητάμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Θ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ