Κατηγορίες
Δηλώσεις Υποστήριξης Κανείς Μόνος 2020

Καλλιόπη Βέττα: Η αλαζονεία και η μικροπρέπεια της Υπουργού Πολιτισμού δεν έχουν όρια

Δελτίο Τύπου 28.9.20 σχετικά με την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού σε κοινοβουλευτική ερώτηση της Κ. Βέττα.

Στο τέλος του δελτίου τύπου επισυνάπτουμε τις απαντήσεις σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε η κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή την από 18.08.2020 επιστολή της ΠΟΘΑ, σχετικά με την διεξαγωγή των πολιτιστικών εκδηλώσεων και τις ενέργειες στήριξης των εργαζομένων στον πολιτισμό.

“Οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, ως τώρα, είχαν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που απέρρεαν από τις ελλιπείς και αντιφατικές ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων: καμία στήριξη για τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις για τη λειτουργία των πολιτιστικών χώρων, στοχοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Πλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν τη μικροπρέπεια και τον κοινωνικό αυτοματισμό. Η Υπουργός Πολιτισμού, στην απάντησή της (25/9/20) πέρα από την επαναλαμβανόμενη και προσβλητική αναφορά στη μαύρη οικονομία, προφανώς ως άλλοθι για την ανικανότητά της στη λήψη καθολικών μέτρων, επιτίθεται στην αντιπολίτευση αναφέροντας με πρωτοφανές θράσος ότι αυτή φταίει για την στοχοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (!).

Ακόμα πιο εξοργιστικά προσθέτει και τον κοινωνικό αυτοματισμό στα βέλη της: απεκδυόμενη των ευθυνών της για τις δεκάδες ακυρώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων, για τις οποίες δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, αναφέρει, ουσιαστικά, ότι τα παράπονα από τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν άλλο καθεστώς λειτουργίας, ήταν καθοριστικά για τις ακυρώσεις των εκδηλώσεων (!).

Η Υπουργός Πολιτισμού έχει δώσει τα δείγματά της: αλαζονεία απέναντι στους καλλιτέχνες, επιθετικότητα και ανοίκειες εκφράσεις ακόμα και μέσα στη Βουλή, επικοινωνιακή πολιτική κενή περιεχομένου.

Τώρα, προσθέτει στη φαρέτρα της και τον κοινωνικό κανιβαλισμό: για τη σύγχυση με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, δεν φταίει η κυβέρνηση αλλά τα ΜΚΔ, η αντιπολίτευση, ακόμα και τα εστιατόρια…

Δυστυχώς, οι μόνοι που την πληρώνουν, μαζί με τη νοημοσύνη μας, είναι οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού οι οποίοι ακόμα περιμένουν μια ουσιαστική στήριξη.”

Απάντηση Υπουργείου Πολιτισμού
Απάντηση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη