Κατηγορίες
Ανακοινώσεις Ασφαλιστικό - Επιδόματα Δηλώσεις Υποστήριξης Κανείς Μόνος 2020

Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για την στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον χώρο του θεάματος

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού με θέμα «Άμεση ανάγκη για εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών».

Στην ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 54 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παρατίθενται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία του χώρου, προβλήματα που αθροίζονται σε μια μακρόχρονη συρρίκνωση των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων λόγω της κρίσης της τελευταίας δεκαετίας.

Συγκεκριμένα, γίνεται ειδική αναφορά στους τραγουδιστές, τους μουσικούς, τους ηχολήπτες, τους υπεύθυνους φωτισμού, τους dj, τους τεχνικούς, τους παραγωγούς εκδηλώσεων οι οποίοι πλήττονται άμεσα με το κλείσιμο των χώρων ακροάματος και θεάματος.

Επίσης, παρατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν γίνει από τα αντιπροσωπευτικά όργανα των καλλιτεχνών τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την ένταξή τους στα μέτρα ενίσχυσης και ιδιαίτερα την καταβολή των 800 ευρώ, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, τα επιδόματα που δικαιούνται και την ένταξη στο ταμείο ανεργίας.

Τέλος, η κ. Βέττα, παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα και πολιτικές ενίσχυσης των καλλιτεχνών στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν οδηγό για μια συντεταγμένη πολιτική δράση και στην χώρα μας.

Η στήριξη των καλλιτεχνών πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, ειδικά στη σημερινή συγκυρία. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση: «Δεν χρειάζεται να τονιστεί η σπουδαιότητα της συνεισφοράς των καλλιτεχνών τόσο γενικότερα, όσο και ειδικότερα στις ημέρες που διανύουμε. Η υποχρεωτική διαμονή στις οικείες μας, γίνεται πιο όμορφη με τη μουσική, όπως και με άλλες εκφάνσεις του πολιτισμού. Οι άνθρωποι στρέφονται σε αυτή για να βιώσουν πιο ανώδυνα τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, να πάρουν θάρρος, να αναζητήσουν μια διέξοδο και μια προοπτική. Ως εκ τούτου, το χρέος μας ως κοινωνία απέναντι στους ανθρώπους που μας παρέχουν το αγαθό της μουσικής και της καλλιτεχνίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης σε αρχείο pdf: Άμεση ανάγκη για εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών