Κατηγορίες
Ασφαλιστικό - Επιδόματα Επιστολές του Συλλόγου μας Κανείς Μόνος 2020

Προσθήκη Δικαιούχων στα Επιδόματα Ειδικού Σκοπού

Θεσσαλονίκη 06/12/2020
Αριθμός πρωτοκόλλου: 2180

Προς:
Την Υπουργό Πολιτισμού και τους Γ. Γραμματείς.
Τον Υπουργό Εργασίας και τους Γ. Γραμματείς.
Τον Υπουργό Οικονομικών και τους Γ. Γραμματείς.

Ανοιχτή επιστολή με θέματα:
Α) Προσθήκη δικαιούχων στα επιδόματα ειδικού σκοπού με εκπρόθεσμη εγγραφή στο μητρώο καλλιτεχνών.
Β) Απάντηση σε εμπρόθεσμους δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν.


Αξιότιμοι κύριες κύριοι!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε αποδέκτες παρά πολλών ερωτημάτων από μουσικούς σε σχέση με την επιδότηση ειδικού σκοπού καθώς και για το επίδομα εποχικών επαγγελμάτων.

Ο όγκος των ερωτημάτων ήταν τόσο μεγάλος που ειλικρινά, ο Σύλλογος μας μη έχοντας την πολυτέλεια να απασχολεί έμμισθους υπαλλήλους ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί. Έτσι, κάνοντας ένα κάλεσμα ζητήσαμε από τους συναδέλφους μας να μας αποστείλουν τα στοιχεία τους, ούτως ώστε να σας τα προωθήσουμε, αφενός για να λάβουν μια επίσημη απάντηση όσοι έχουν εγγραφεί εμπρόθεσμα στο μητρώο καλλιτεχνών και για άγνωστους λόγους δεν έχουν πληρωθεί και αφετέρου για να λάβετε γνώση ως προς τον αριθμό όσων έχουν εγγραφεί εκπρόθεσμα και δεν είναι δικαιούχοι. Έχουμε αποστείλει ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Πολιτισμού, τις λίστες με τα στοιχεία των εμπρόθεσμων που δεν έχουν πληρωθεί καθώς και όσων εγγραφεί εκπρόθεσμα και δεν επιδοτούνται.

Καλώς ή κακώς ένα μεγάλο ποσοστό του κλάδου δεν ενημερώθηκε σωστά.

Πιστεύουμε ότι η ευθύνη βαρύνει ατομικά τον καθένα που είναι εκπρόθεσμος, τα σωματεία αλλά και την τα γραφεία τύπου των υπουργείων σε ότι αφορά την επικοινωνία.

Είναι άκαιρο όμως αυτή τη δύσκολη περίοδο να ψάχνουμε ποιός φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη…

Δεδομένου ότι, σε απόλυτους αριθμούς, κάποιος που ήταν δικαιούχος όλους τους μήνες επιδότησης (3ο & 4ο 800€ + 5ο 534€ + 9ο & 10ο 1068€ άρα συνολικά 2402€), ουσιαστικά αγωνίζεται να επιβιώσει με 267€ το μήνα κατά μέσο όρο από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα σε καθεστώς υποχρεωτικής ανεργίας.

Αν αναλογιστούμε ότι όσοι δεν έχουν εμπρόθεσμη εγγραφή στο μητρώο καλλιτεχνών χάνουν τα μισά, ότι κάποιοι δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη επιδότηση και δεν έχουν εργαστεί εδώ και σχεδόν δέκα μήνες άρα δεν έχουν λάβει τίποτα, καταλαβαίνετε ότι το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο!

Σας ζητούμε:
α) Να καταστούν δικαιούχοι για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, καθώς και αναδρομικά για τον Μάρτιο και Απρίλιο, όλοι όσοι έχουν εγγραφεί μετά τις 20/10 και όσοι θα εγγραφούν στο μητρώο καλλιτεχνών μέχρι τις 31/12/2020.
β) Να απαντηθούν τα ερωτήματα, (ενστάσεις) όλων όσων έχουν εγγραφεί εμπρόθεσμα στο μητρώο και δεν έχουν πληρωθεί.
γ) Να μας κοινοποιηθεί μια συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία θα μπορούν να αποστέλλονται οι ενστάσεις, (με πρότυπη φόρμα ενστάσεων για την διευκόλυνση των υπάλληλων), για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις πληρωμές.
δ) Να ανοίξει άμεσα ξανά η φόρμα ενστάσεων για το εποχικό επίδομα στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ.
ε) Να λαμβάνουμε άμεση ενημέρωση, απ’ ευθείας από τα Υπουργεία με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε ότι αφορά ανάλογα ζητήματα, ώστε να μπορούμε να ενημερώνουμε άμεσα τα μέλη μας.

Με την βεβαιότητα ότι όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο, μέσα από ένα κοινό πνεύμα συνεργασίας, πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε τις θετικές σας απαντήσεις στα αιτήματά μας!

Υ.Γ. Έχουμε αποστείλει στην Γ.Γραμματεία του Υπουργείου Πολιτισμού, λίστες με τα στοιχεία μουσικών που μας δήλωσαν ότι έχουν εγγραφεί εμπρόθεσμα στο μητρώο και δεν έχουν πληρωθεί, έτσι ώστε να προωθηθούν υπηρεσιακά στους αρμόδιους υπαλλήλους, καθώς και λίστα με τα στοιχεία μουσικών που έχουν υποβάλει εκπρόθεσμα την αίτηση εγγραφής τους στο μητρώο.

Με εκτίμηση!

Ο Πρόεδρος:
Πέτρος Καράλης

Η Γραμματέας:
Μαίρη Δούτση

Τα μέλη του Δ.Σ.: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Θόδωρος Χριστόπουλος, Χριστίνα Κωστάκη, Κοσμάς Σαρηγιαννίδης, Θανάσης Μηλιώκας, Δημήτρης Σφίγγος.