Κατηγορίες
Ανακοινώσεις Κανείς Μόνος 2020

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, στα χρόνια της φοβέρας…

Θεσσαλονίκη 16/11/2020
Αριθμός πρωτοκόλλου: 2134

Με δεδομένη την εξέλιξη στη διάδοση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, θεωρούμε αδιανόητο ένα κάλεσμα από τον ΣΜΒΕ, σε διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, εν μέσω καραντίνας.

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή. Δεν ήταν πανηγυράκι. Ούτε του αρμόζουν τα μνημόσυνα, συνδυασμένα με πλειοδοσία «αριστεροσύνης». Η επανασυγγραφή δε της ιστορίας από πλευράς πρωθυπουργού, για το ποιοι συμμετείχαν στην εξέγερση το 73, προκαλεί μόνον γέλια. Ένα ανοιχτό κάλεσμα όμως, το οποίο ουσιαστικά θα εκθέσει χιλιάδες κόσμου στην διάδοση του ιού, δεν αποτελεί επιλογή. Όπως επιλογή, δεν ήταν σε καμία περίπτωση, ο συνωστισμός στον Άγιο Δημήτριο στις 26/10. Πρόσθετα θεωρούμε, πως αντί να μιλάμε για την αναλγησία μα και την ανικανότητα πια της κυβέρνησης, στη διαχείριση της παρατεταμένης κρίσης, η “μπάλα φεύγει στις κερκίδες”, βοηθώντας αφάνταστα τους διαχειριστές της απελπισίας μας, να ξεγλιστρήσουν αθόρυβα, όπως και ανώδυνα, από την δυσαρέσκεια και την οργή του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής στην χώρα μας.

Καταδικάζουμε την χουντική απαγόρευση των συναθροίσεων, πέραν των τεσσάρων ατόμων, δηλώνοντας πως η “συμμόρφωσή μας προς τας υποδείξεις” έχει σαφέστατη ημερομηνία λήξης. Θεωρούμε την απαγόρευση θεσμική εκτροπή. Στεκόμαστε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου κλάδου μας μα και ολόκληρου του Ελληνικού λαού. Ο καθένας μας, ας πράξει σύμφωνα με την συνείδησή του, έχοντας στο μυαλό του το Μπέργκαμο της Ιταλίας. Εικόνες τις οποίες δεν επιθυμούμε να ζήσουμε με τίποτα στην δοκιμαζόμενη τόσο σκληρά πια Θεσσαλονίκη. Εμείς θα τιμήσουμε το νόημα της εξέγερσης, του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, συνεχίζοντας με συνέπεια την δράση μας.

Το «Καλάθι της εβδομάδας» θα είναι παρόν και την Παρασκευή 20/11. Ταυτόχρονα ήδη υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνόμαστε στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, όσοι πιθανά χρειαζόμαστε στοιχειώδη Α΄ Βάθμια Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αδυνατούμε λόγω έλλειψης ασφαλιστικής ικανότητας αλλά και λόγω της οικονομικής καταστροφής που έχουμε υποστεί.

Κουράγιο σε όλους.

Το ΔΣ του ΣΜΒΕ

Ο Πρόεδρος: Πέτρος Καράλης

Η Γ. Γραμματέας: Μαίρη Δούτση

Τα μέλη του Δ.Σ.: Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Θόδωρος Χριστόπουλος, Χριστίνα Κωστάκη, Κοσμάς Σαρηγιαννίδης, Θανάσης Μηλιώκας, Δημήτρης Σφίγγος