Κατηγορίες
Ανακοινώσεις Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου σχετικά με τη συνάντηση με την ΠτΔ

Συνάντηση με την ΠτΔ είχαν σήμερα οι πρόεδροι των καλλιτεχνικών σωματείων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 26/1/2023 συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) διά του αντιπροέδρου της Δημήτρη Σφίγγου (αντιπρόεδρος του ΣΜΒΕ) και του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος (ΣΜΒΕ) διά του προέδρου του Δημήτρη Ζερβουδάκη, μαζί και με τους προέδρους άλλων καλλιτεχνικών σωματείων (ΠΜΣ, ΣΕΗ, ΣΕΧΩΧΟ, Κατάληψη σπουδαστών Εθνικού Θεάτρου κ.α.) με την ΠτΔ κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να την ενημερώσουν και να συζητήσουν τα προβλήματα όλων των κλάδων που θίγονται από το ΠΔ 85/2022.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ήρεμο και φιλόξενο κλίμα και ήταν εποικοδομητικότατη. Αναλύθηκαν τα αιτήματα όλων των κλάδων που θίγονται από το επίμαχο ΠΔ και υπήρξε αλληλεπίδραση της ΠτΔ με τους νομικούς μας συμβούλους, ώστε να επισημανθούν τα ζητήματα που μας προβληματίζουν, όσον αφορά το νομικό τους κομμάτι.

Ο πρόεδρος του ΣΜΒΕ κατέθεσε στην ΠτΔ δύο έγγραφα, ένα με τα αιτήματα της υπό κατάληψη Σχολής Δραματικής Τέχνης του ΚΘΒΕ και ένα με τα αιτήματα των σπουδαστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, που υπογράφεται επίσης από τους καθηγητές τους και τον Σύλλογο Γονέων.

Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον αγώνα για την απόσυρση του ΠΔ 85/2022 και την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.