Κατηγορίες
Αταξινόμητα

Είσπραξη εργοσήμου από τα ΕΛΤΑ

Με το παρόν άρθρο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία είσπραξης εργοσήμου από τα ΕΛΤΑ.

Διευκρινίζουμε ότι η διαδικασία δεν τηρείται αυστηρά σε όλα τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ, το παρόν άρθρο στόχο έχει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία σας ώστε να διεκπεραιωθεί το ζήτημα της πληρωμής σε μία μόνο επίσκεψη.

Αρχικά ζητάτε στο ταμείο να σας δώσουν μια αίτηση εργοσήμου. Συμπληρώνετε την αίτηση με τον τρόπο που περιγράφεται παρακάτω, είτε κατεβάζετε την αίτηση εδώ και την έχετε μαζί σας συμπληρωμένη.

Α. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΤΗΛΗ:

1. Θα πρέπει να επιλέξετε εάν ο εργοδότης σας είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Φυσικό πρόσωπο εννοούμε οποιονδήποτε ιδιώτη, π.χ. ένας γαμπρός, ένα πρόσωπο που επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια μουσική εκδήλωση σπίτι του κ.ά.

Νομικό πρόσωπο εννοούμε ένα φορέα που πραγματοποιεί μια εκδήλωση π.χ. ένας σύλλογος. Σε καμία περίπτωση δε συμπεριλαμβάνεται σε αυτην την κατηγορία οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής εκδηλώσεων, ηχητικής κάλυψης, κ.ά οι οποίες οφείλουν να ασφαλίσουν τους μουσικούς με ένσημο.

2. Στα πεδία “Όνομα, Επώνυμο, Πατρόνυμο, Αρ. Ταυτοτικού Στοιχειου, Τηλεφωνο” συμπληρώνετε τα πραγματικά στοιχεία εάν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο και τον τίτλο του φορέα συν τα στοιχεία του νόμιμου εκπροσώπου εαν πρόκειται για νομικό πρόσωπο (π.χ. ο πρόεδρος ενός συλλόγου). Μην παραλείψετε να γνωρίζετε και την ημερομηνία έκδοσης της ταχύτητας, καθώς και την εκδοτική αρχή.

3. Στα πεδια ΑΦΜ και ΑΜΚΑ συμπληρώνετε αντίστοιχα τα στοιχεία του φυσικού ή του νομικού προσώπου.

4. Το είδος παρεχόμενης υπηρεσίας είναι η “ΜΟΥΣΙΚΗ”.

5. Ο φορέας κοινωνικής ασφάλισης είναι ο ΕΦΚΑ.

Β. ΔΕΞΙΑ ΣΤΗΛΗ:

Συμπληρώνετε τα δικά σας στοιχεία.

Γ. Υπογράφετε κάτω αριστερά

Δ. Τα υπόλοιπα πεδία συμπληρώνονται από τον υπάλληλο των ΕΛΤΑ.

Περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση με εργόσημο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος στο τηλέφωνο 2310271698, είτε με μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Email, κλπ)